Heb jij dat ook? Dat je in januari en februari altijd een beetje depri wordt. Gewoon omdat alle leuke winterse dingen voorbij zijn (Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw) en het nog steeds koud en donker is, maar dan zonder de gezelligheid. Om de winterdip te voorkomen, kun je natuurlijk een lichttherapie ondergaan, maar ik vind het eigenlijk een veel beter plan om gewoon het licht en de warmte op te zoeken. Op zoek naar een winterse zonnestemming kwam ik uit bij Zanzibar. Alleen van de naam van dit tropische Afrikaanse eiland word ik al blij.

Altijd warm

Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania. Het is echt zo’n eiland waar je van droomt: wuivende palmen, azuurblauw water, witte stranden, hangmatten, verse kokosnoten, volop vers fruit, relaxte muziek en de meest geweldige lodges. En natuurlijk een tropisch klimaat. Het is hier altijd tussen de 25 en 29 graden! In april en mei valt er iets meer regen dan in andere maanden, maar als je in hartje winter naar Zanzibar wilt, heb je daar lekker geen last van.

Ik ben nu dus plaatjes aan het kijken en ik weet niet hoe het met jou zit na het bekijken ervan, maar ik wil nu dus naar Zanzibar. Fuck die winterkou, ik wil zon, kokosnoten en een massage van die mevrouw in die mooie jurk.

Accommodaties op Zanzibar

Via Matoketours, specialist in Afrika én dus ook Zanzibar reizen, vond ik een paar prachtige accommodaties. Allemaal sfeervolle lodges met zwembad en wuivende palmen in de achtertuin. Matoke biedt ook reizen aan met safari in Tanzania voor wie net iets meer avontuur wil. Je begint dan met een safari en eindigt in je hangmat op Zanzibar. Ik moet zeggen dat deze combinatie mij wel wat lijkt.


Ben jij al eens naar Zanzibar geweest? Is het een aanrader?

 

Foto’s: Matoke Tours