Ik ben één keer in Marokko geweest en heb toen alleen het binnenland gezien. Daarom wil ik de volgende keer dat ik er ben, de zee zien. Een plek die ik graag wil bezoeken, is Essaouira, een relaxt kustplaatsje. En dan wil ik sowieso logeren in Dar Beida. Dit prachtige appartement ligt aan de rand van Essaouira’s medina, vlakbij de markten en op tien minuten loopafstand van de zandstranden. Dar Beida lijkt zo uit een interieurmagazine te komen. De moderne kamers zijn wit met natuurlijke vormen, veel hout en kleurrijke meubels, voornamelijk uit de jaren ’60. Op de begane grond vind je naast slaapkamers een bibliotheek, die grenst aan een relaxkamer met een open haard. In de tuin kun je heerlijk zitten en luisteren naar de kabbelende fontein. De bovenverdieping herbergt mijn favoriete plek: een groot terras met zon- en schaduwplekken en een fantastische hangmat! Ook leuk: alle gasten (er kunnen in totaal 8 mensen slapen) ontvangen een paar babbouche, marokkaanse slippers van de eigenaresse. Ook is er Argan zeep die je kunt gebruiken. Ik zie mezelf hier wel zitten. Jij?

Best thing: het geweldige interieur
Prijs: 300 euro per persoon per week

www.castlesinthesand.com

dar-beida011 dar-beida dar-beida

dar-beida-essouira