Op zoek naar een leuk hotel in Barcelona, stuitte ik op de Praktik Hotels: 4 hotels met allemaal een eigen thema. Praktik Bakery (met bakkerij), Praktik Rambla (op de Ramblas), Praktik Vinoteca (lekkere wijntjes) en Praktik Garden, waar ik voor heb gekozen. Ik twijfelde tussen Bakery en Garden, want Praktik Bakery leek me ook super leuk, maar ik koos voor Garden vanwege de leuke binnentuin en de vele planten. Het leek me heerlijk om na een dag wandelen door Barcelona, even in de tuin te zitten en te relaxen. Ik ben erg blij met mijn keuze, want Praktik Garden is echt een super leuk hotel. Je komt binnen via een mini-tuin aan de voorkant. Deze wordt doorgetrokken naar de receptie, waar het ook een en al plant is. Planten en boeken, want de achterwand lijkt een boekenkast, maar is in feite een hele coole deur.

receptie-praktik-garden-hotel-barcelona IMG_7968

Wij sliepen in de Garden Room, een heerlijk grote kamer aan de voorzijde van het pand. We hadden een klein balkon dat uitkeek over straat. Leuk om mensen te kijken! Ik vond het erg fijn dat de kamer een enorm hoog plafond had. Zo voelde het nog ruimer. Bovenop een plank stonden allemaal leuke lijsten met toffe prints uitgestald en er was een bureau met design lamp plus een kleine zithoek. Van de badkamer was ik best wel fan. Een heerlijke regendouche, een apart toilet en mooie stijlvolle tegels.

praktik-garden-barcelona-design-hotel badkamer-hotel-garden- praktik-garden-hotel-barcelona

Maar we kwamen natuurlijk speciaal voor de garden. We hebben hier inderdaad heerlijk gezeten. Aan het einde van de middag, scheen de zon heerlijk op de ligstoelen rechts (zonnebaden!) en aan de andere zijde was altijd schaduw. En zie je die hangstoel? Er zijn er twee in totaal. Ze zitten nog lekker ook. Verder biedt de tuin een lekkere zitbank, een tafel met stoelen en heel veel planten, waaronder palmen, sinaasappelboompjes en deze mooie paradijsvogelbloem.

stedentrip-barcelona-lounge-plek IMG_5408 terras-praktik-garden IMG_5404 praktik garden design hotel in barc

Ontbijt is niet inbegrepen bij Praktik Garden. Wel kun je de hele dag door gratis Nespresso koffie en thee pakken. En in de straat waar het hotel ligt, is een bakker waar je broodjes kunt kopen. Wij kozen ervoor om iets verder te lopen, naar Praktik Bakery. Hier kun je ook als niet-hotelgast ontbijten. En aangezien ik heel benieuwd was naar deze plek, leek het me goed hier meteen ook een kijkje te nemen. Het is erg populair, want de mensen stonden in de rij voor een broodje. Gelijk hebben ze, want het smaakte heel erg goed. Ik werd zo hebberig van al het lekkers dat ik naast mijn chocoladecroissant ook nog een taartje heb besteld. Niet zo gezond, maar wel heel erg lekker.

IMG_7881 IMG_7889

Je vindt Praktik Bakery in de wijk Eixample, dat is die mooie wijk waar de straten allemaal in blokvorm zijn gebouwd en waar ook de Sagrada Familia, Casa Battlo en Casa Mila liggen.

Best thing: die tuin natuurlijk plus de leuke inrichting
Prijs: rond de 100 a 120 euro per nacht