Ik ben groot fan van de serie Game of Thrones. Niet alleen vanwege het verhaal, maar ook vanwege de prachtige beelden. Gisteren waande ik me weer even in Sevilla. In de serie de Water Gardens genoemd, maar in het echt natuurlijk Alcazar in Sevilla. En zo zijn er meer locaties, die mijn reishonger verhogen. Want zag ik daar niet Dubrovnik, de stad die ik zo graag nog eens wil zien? En Malta? Dit zijn de vijf Game of Thrones locaties die je makkelijk kunt bezoeken en die zeker een bezoek waard zijn:

1. Dubrovnik
Ik droom altijd weg bij de scenes uit Kings Landing. Het licht, de zee, de zon, de enorme stad omringd door stadsmuren… Het ziet er prachtig uit. Kings Landing is in werkelijkheid Dubrovnik, in Kroatië. Dubrovnik ligt aan zee en het oude centrum is volledig ommuurd. De stad mag dan oud zijn, maar schijnt super hip te zijn. O, ik wil er zo graag eens naartoe. Mijn ouders hebben hier hun eerste vakantie samen beleefd en hebben het er nog steeds over. In Kroatie, en dan met name in de buurt van Dubrovnik, zijn meer scenes opgenomen uit Game of Thrones. Zo is het eiland Lokrum vlak voor de kust van Dubrovnik het decor voor Qarth en de Red Keep (het kasteel van de koning) is Lovrijenac Fortress net buiten Dubrovnik. Ook erg mooi: Trsteno arboretum, een prachtige tuin net buiten Dubrovnik, waar de tuinscenes in Kings Landing werden opgenomen. Plus de scene van de foto bovenaan dit artikel!

game of thrones filmlocatie 1 dubrovnik

2. Malta
Kun je je de bruiloft van Daenerys en Drogo nog herinneren? Het was op een prachtig strand met een bijzondere rotspartij op de achtergrond. Dit was het blauwe raam (azure window) op het eilandje Gozo bij Malta. Het hoort bij een aantal kalksteenrotsen. Door de zee is een deel van de rots weggesleten, waardoor het net een raam lijkt. Prachtig met de azuurblauwe zee erachter.

game of thrones filmlocatie 1 malta

3. Essaouira
Essaouira is een hippie bestemming aan de kust van Marokko. Maar het was ook het decor van de Game of Thrones stad Astapor. In deze stad bevrijdde Daenerys de slaven (unsullied). De mooie stadsmuur van Essaouira was duidelijk te zien in de walk of the punishment, een afmattende wandeling in de zon die ongehoorzame slaven moesten afleggen, terwijl ze geketend waren.

game of thrones filmlocatie essaouira

4. Alcazar Real Sevilla
Het Koninklijk paleis in Sevilla is de laatste paar afleveringen veel te zien als de water gardens in Dorn. Hier woont Myrcella, de dochter van Cercei en Jaime. Het Alcazar is gebouwd in Moorse stijl en heeft veel weg van het bekende Alhambra in Granada. De tuinen van het Alcazar zijn te bezoeken. Ik ben er al drie keer geweest en zou zo een vierde keer gaan. Het is er zo ontzettend mooi. Overal mozaïek en mooie tegels, tropische planten, waterpartijen, sinaasappelbomen en zelfs enkele pauwen. Als je in Sevilla bent, moet je hier zeker naartoe gaan.

game of thrones filmlocatie 2 sevilla

5. Grjótagjá
Veel Game of Thrones scenes zijn opgenomen in IJsland. En dan vooral de scenes voorbij the wall. Een van de mooiste scenes was misschien wel die waar Jon en Ygritte de liefde bedreven in een grot. Deze grot is Grjótagjá, een lavagrot bij Lake Mývatn in noordoost-IJsland. Bijzonder is de temperatuur in deze grot. Een onderaardse bron zorgt dat het water enorm heet wordt. Lekker opwarmen hier dus. Maar het schijnt te warm te zijn om er echt te zwemmen.
Grjótagjá game of thrones

 
Welke van deze plekken zou jij graag bezoeken?