Ik heb een tijd niets meer geschreven, want te druk met luiers verschonen en op mijn roze wolk zitten. Onze dochter Lola is geboren op 13 september. De laatste weken van mijn zwangerschap kwam ik -geheel tegen mijn natuur in – bijna nergens meer. Ik ontwikkelde steeds meer symptomen van zwangerschapsvergiftiging en moest het rustig aan doen. De muren kwamen behoorlijk op me af. Drie keer per week moest ik voor controle naar het ziekenhuis, regelmatig bleef ik een nachtje slapen en uiteindelijk is mijn bevalling ingeleid. Ik blij, want ik was het behoorlijk zat. Met 38 weken is Lola gezond ter wereld gekomen. Ze doet het super. En deze mama maakt het ook (weer) goed.

Uit mijn bubbel

Ik merk dat nu, na 6 weken, mijn wereldje weer wat groter wordt. Ik heb weer zin om de stad in te gaan, winkels en koffietentjes te ontdekken en vooral veel te wandelen. Uiteraard in onze eigen stad Deventer, maar vorige week zijn we ook naar Zutphen geweest en dat was ook leuk. Weinig mensen kennen Zutphen als leuke winkelstad, maar ik raad je zeker aan hier eens naartoe te gaan. Eigenlijk zijn alle Hanzesteden leuk. Ik ben wat dat betreft echt een Hanzesteden-fan. Ik heb 17 jaar in Zwolle (ook een Hanzestad) gewoond en woon nu in Hanzestad Deventer en ben er inmiddels achter dat eigenlijk alle Hanzesteden super mooi en gezellig zijn. Zwolle, Deventer, Zutphen, Hattem en Doesburg zijn mijn favoriet, gevolgd door Kampen, Elburg, Hasselt en Harderwijk. Zwolle is de grootste stad en heeft ook het meest te bieden qua winkels en cultuur. Deventer is prachtig met haar middeleeuwse straatjes, skyline en ligging aan de IJssel. Zutphen staat bekend als torenstad en antroposofenstad. Ook hier weer prachtige pleinen en gebouwen. Hattem en Doesburg doen aan als kleine Franse stadjes, met een super charme. Ik hoef dus echt niet naar Amsterdam of Utrecht om leuk te shoppen. Doe mij maar een van ‘mijn’ Hanzestadjes.

Deventer skyline

 

By Nord in Zutphen

 

Baby’s eerste nacht weg

Maar ook de reis- en hotelkriebels komen weer opzetten. En gelukkig staat er al een en ander op de planning. Zo opent in Deventer een gloednieuw hotel over… Deventer! Hotel In het huis van Deventer biedt 7 citylofts voor 2-6 personen. Het hotel is gevestigd in de voormalige Latijnse School, een prachtig pand vol historie. Ik heb de kamers nog niet gezien, maar wel wat sfeerbeelden en die beloven niets dan goeds. En het allermooiste: een van de lofts heeft een 4-persoonsbed. Kunnen we met het hele gezin logeren! Dit plaatje hieronder maakt me al heel nieuwsgierig naar de inrichting….


Verder gaan we Bed & Breakfast Klein & Ko in Breda nog uitproberen met de kleine. Ik wilde altijd al een keer naar Breda, dus ik heb er heel veel zin in. Kleyn & Ko biedt net als Lokaal 1 (waar we in de zomer logeerden) een slaap- en woonkamer, dus ideaal voor als je wat extra ruimte wilt tijdens je verblijf.


Tot slot hebben we samen met mijn ouders nog een midweek in een bungalowpark van Roompot geboekt tijdens Oud & Nieuw. Niet heel sexy, maar wel lekker praktisch en ontspannen. Er is een zwembad, het ligt in de bossen en er is genoeg te doen voor kinderen. Deze paar dagen weg luiden dan meteen het eind van mijn zwangerschapsverlof in. Genoeg om naar uit te kijken dus, maar het is nu nog vooral genieten van mijn lieve kleine meisje nu.