Ik reis niet alleen om mooie plekken te zien, maar ook om lekker te eten. Ik ga dan ook het liefst naar landen waarvan ik de keuken aantrekkelijk vind. Thailand, Indonesië, Italië… Op mijn wishlist staat Mexico, vanwege mijn voorliefde voor Mexicaans eten. Een land als Argentinië trekt me weer iets minder, want ik als niet vlees-eter in het land van ‘big meat’? Mwah. Deze maand staan er even geen reisjes op de planning. Toch bevind ik me af en toe in tropische oorden met het kookboek The Green Kitchen Travels. Vorige week lag hij op de deurmat en ik ben nu al fan. Het boek is geschreven door globetrotters David Frenkiel en Luise Vindahl. Samen met hun dochtertje reizen ze niet alleen veel, maar verzamelen ook overal recepten. Bij voorkeur veganistisch en super gezond. Dat levert heel veel moois en lekkers op.

pagina 252

pagina 15

Het boek is een plaatje om te zien. De foto’s zijn prachtig en de plaatjes van de recepten doen je watertanden. Ik heb zelf al drie gerechten geprobeerd. Wel heb ik ze iets aangepast, want David en Luise gebruiken in veel gerechten geen koolhydraten. Ik heb mijn Pad Thai wel met noodles gemaakt en ik heb ook ei toegevoegd. Mijn favoriet is een recept voor een Indiase Lassi met banaan, honing en heel veel kurkuma. Ik heb het deze week heel veel gedronken omdat ik verkouden dreig te worden en kurkuma antibacteriële eigenschappen heeft. Bovendien is het enorm lekker.

Ook lekker is deze quinoa salade:

Almond_Mint_Quinoa_SaladgreenkitchentravelsZo maak je hem:

1 courgette
1 aubergine
1 el olie
1 teen knoflook
zeezout
300 g quinoa
750 ml water
1 tl kaneel
sap van halve citroen
handvol muntblaadjes
handvol korianderblaadjes
2 avocado’s
3 el rozijnen

1 granaatappel, pitjes eruit geschept
100 g geroosterde amandelen

Gril de groenten. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine en courgette in dunne schijven en rooster ze, nadat je ze hebt ingestreken met olie en zout. 15 minuten roosteren.
Doe de groenten in een schaal met de knoflook erbij.

Quinoa afspoelen en dan in een pan met water doen, samen met kaneel en halve tl zout. 15-20 minuten zacht laten koken.

Stel de salade samen: schep de quinoa in een schaal, voeg citoensap, de kruiden, de groenten, avocado en rozijnen toe en schep om. Garneer met granaatappelpitjes en amandelen.

Eet smakelijk!

 

Vanavond gaan we auberginerolletjes maken met pecorino en pruimtomaten. Nu al zin in. Ben jij ook dol op werelds eten? Dan is dit boek echt een aanrader. Misschien leuk voor op je Sint- en Kerstverlanglijstje?

Hier kun je dit kookboek kopen.

Reizen met kinderen