Over een maandje wordt onze kleine man drie jaar. Hij krijgt dan – wat wij noemen – een ‘grote-jongens-kamer’. En daar verheugt hij zich enorm op. Een groot bed, nieuw kleurtje op de muur, tipi-tent en iets leuks voor op de muur. Dat leuks voor op de muur werd een wereldkaart voor kids afgedrukt op hout. Niet een heel realistische kaart, maar eentje die perfect past bij de belevingswereld van kids. Er staan olifanten, leeuwen, giraffen en walvissen op. Super schattig en enorm leuk voor kinderen als zoekplaatje. Zo leren ze meteen wat over de wereld en kun je uitleggen dat giraffen in Afrika en pinguïns op de Zuidpool leven.

De wereldkaart heb ik besteld bij wereldkaarten.nl, een vrij nieuwe webshop van dezelfde eigenaren als Foto op Canvas. Ik kon kiezen uit verschillende afbeeldingen voor kids. Even twijfelde ik over de schatkaart, maar ik denk dat die leuker is voor iets oudere kinderen. Die van mij weet nog niet eens wat piraten en schatten zijn. En dus werd het een wereldkaart vol dieren. De afbeelding kon afgedrukt worden op canvas, hout, aluminium, glas en papier. Ik koos voor hout, lekker stoer. Een probleem: toen het pakje thuisbezorgd werd, was de kleine man thuis. Hij trok het papier eraf en stond te springen in de kamer: voor mij, voor mij, voor mij! Tja, daar ging de verrassing voor zijn verjaardag. Nu houden we het er maar op dat we de wereldkaart pas ophangen als zijn nieuwe kamer klaar is. Zo is het tegen die tijd toch nog een beetje nieuw… Het was in elk geval wel heel leuk om het enthousiasme van die kleine te zien. Hij wees meteen alle dieren aan en was helemaal blij met zijn cadeau. Toen we vroegen waar hij wel eens naartoe wilde, wees hij naar de olifant. Afrika dan maar dit najaar?

Voor dit artikel mocht ik een wereldkaart bestellen van Wereldkaart.nl. Het artikel is desondanks een eerlijke review.