Als de kerstkransjes allemaal weggaan met 50 % korting en je je voorneemt om deze maand minder te eten maar toch een voorraad goedkope kerstchocolade inkoopt (want zo goedkoop!!) , weet je: het is tijd voor Valentijn. En ja hoor, de eerste etalages met rode hartjes zijn alweer gespot. Nu vind ik de meeste Valentijncadeaus nogal kitsch. Ik houd niet van rode hartjes,  ook niet van rozen en chocola heb ik dus al genoeg. En voor mijn vriend hoef ik al helemaal niet met rode hartjes of pluche teddyberen aan te komen. Tenzij ik hem wil pesten. Nu heb ik zo het vermoeden dat veel mensen er zo over denken en dus ging ik op zoek naar Valentijnscadeaus voor mannen die wél leuk zijn. En dan met name voor reislustige mannen.

Dit vindt hij vast leuk!

Een hotelovernachting
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn lief is altijd te porren voor een nachtje weg in een mooi hotelletje. We hebben jarenlang de traditie gehad om op de dag dat we elkaar ontmoet hebben een nachtje weg te gaan. Zo zijn we al in o.a. Gent, Noordwijk. Bergen, Lille, Antwerpen en Parijs geweest. Valentijnsdag is natuurlijk ook een goede gelegenheid om er samen op uit te gaan. Bespaartip: boek je hotel niet op Valentijnsdag zelf, dan betaal je de hoofdprijs. Als je je reisje op Valentijnsdag aanbiedt met een flesje wijn erbij, kun je op een betaalbaardere datum weg en heb je het net zo fijn samen.
Tip voor een romantisch nachtje weg voor twee? Wat dacht je van dit lieve huisje in Zeeland? Of deze B&B in Antwerpen?

BB-antwerpen.jpg

Proost/ Saluti /Santé
Drank scoort hier thuis altijd goed. Met een fles bijzondere wijn maak ik mijn lief erg blij. Maar ik weet zeker dat ik hem ook blij kan maken met een pakket met buitenlandse biertjes. Zo waan je je met elke slok een beetje in het bijbehorende land. Een bijzonder wereldbierenpakket en meer valentijncadeaus voor hem vond ik op de site Radbag.nl. Ik kocht hier vandaag een Smartphone projector, zodat ik films megagroot kan projecteren op onze muur. Dat wordt over een maand dus films kijken met steeds een ander biertje : )

bierwereldreis-in-geschenkdoos-733

Camerariem
Mijn vriend is zoals jullie misschien al weten filmmaker. Vandaar ook de mooie video’s op deze site. Hij filmt op reis vaak met een Canon 5D, want die is lekker handzaam en makkelijk mee te nemen. Omdat het ook een fototoestel is, maakt hij er ook foto’s mee. Hoe geschikt is daarom een Kekke camerariem! Ik heb er zelf al jaren eentje en ben er erg blij mee. Je camera hangt veilig om je nek en het geheel ziet er ook nog eens super fashionable uit. Heb jij ook een fotograferende/ filmende man? Dan maak je hem vast blij met deze beauty.

legende-camerariem

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met leuke cadeautips. Heb jij nog leuke aanvullingen? Let me know!