Kennen jullie de Travel Tag Top 5 al? Bloggers nomineren elkaar om hun reis top 5 in te vullen. De Travel Tag Top 5 is ooit bedacht door blogger Marcella Molenaar en wordt steeds groter. Ik werd door Daisy van Soetkees genomineerd. Dank je Daisy. Dit zijn mijn antwoorden op de vragen:

  • Wat is volgens jou de fijnste accommodatie?
  • Wat is volgens jou de meest verrassende stad?
  • Wat is volgens jou de mooiste kustlijn?
  • Wat is volgens jou een onverwachte pareltje?
  • Wat zijn  volgens jou de gaafste dieren?

Fijnste accommodatie
‘Oef. Ik blog over accommodaties, dus moeilijk om er slechts een te kiezen. Maar het moet en dus kies ik Swasti Eco Cottage in Bali.Ik vond het er zo fijn dat ik de tuin van dit paradijsje nog steeds gebruik als ik me tijdens mijn yogalessen moet ontspannen en me moet inbeelden dat ik op een rustgevende plek zit. Dan zie ik de kleurrijke bloemen voor me, ruik ik de wierook, hoor ik het water in het zwembad klotsen en voel ik de warmte op mijn huid. En soms fantaseer ik dat ik terug ga naar deze plek en me een week in de tuin en mijn bungalow opsluit en alleen maar boeken ga lezen, mediteren en om me heen kijken en eten, heel veel eten. Want het eten hier is zalig. Ik eet vegetarisch en ze organiseren hier de beste vega bbq ooit!’

swasti-eco-hotel-ubud

Meest verrassende stad
‘Sevilla. Een prachtige stad vol Moorse architectuur, mooie parken, pleinen, lekkere restaurants, gezelligheid, winkels en warm weer. Toen ik er de laatste keer was, was het maart en rook de hele stad naar oranjebloesem. Daarnaast ben ik fan van de Hanzesteden, waaronder mijn eigen stad Zwolle. Veel mensen in de Randstad kennen Deventer, Zutphen of Zwolle niet, maar ik zeg altijd: ga er eens een dag naartoe, het is echt de moeite waard. Zwolle heeft bijvoorbeeld Waanders, een boekwinkel in een kerk, maar natuurlijk ook De Librije en de beste Thai van Nederland (Bai Yok). De stad is in een stervorm gebouwd en langs die ster kun je met bootjes door de grachten varen. Op een zomerse dag vaar je dan langs parken vol mensen die op een kleedje genieten van de zon, of een ijsje eten langs de waterkant bij Saluti. En er komen steeds meer leuke creatieve winkels en pop-up stores. En ken je het museum al? De Fundatie, met zijn prachtige koepel is echt een must-see.’

sevilla

Foto: Hanzesteden.info

Foto: Hanzesteden.info

Mooiste kustlijn
‘Als het puur gaat om een kustlijn, dan kies ik De Algarve, met zijn grillige rotspartijen. Als het gaat om een leuk kustplaatsje, dan kies ik Collioure (Frankrijk) en als het om fijne stranden gaat, dan kies ik Ibiza. Bijvoorbeeld Cala Comte of Aqua Blancas.’

ibiza strand

Onverwachte pareltje
Puglia in Zuid-Italië. Ik snap niet dat het hier niet toeristischer is, want het heeft echt alles wat je je maar wensen kan: goed eten, mooie accommodaties (bijvoorbeeld deze masseria), stranden zoals je ze op tropische eilanden verwacht, vriendelijke mensen, een heerlijk klimaat, mooie natuur, lieflijke dorpjes en natuurlijk de trulli: de bijzondere huisjes met de puntdaken, die weggelopen lijken te zijn uit de Efteling. Ik ben hier geweest op uitnodiging van magazine De Smaak van Italië en was meteen verliefd op deze regio.’

ik in de hangmat trullo puglia

Gaafste dieren
‘Dat is een makkie. Katten. Ik had tot voor kort twee katten, maar mijn lieve Buffy is overleden. Nu heb ik Nova gelukkig nog, een iets te dikke Brits Korthaar. Ze is voor alles bang, behalve als je eten hebt, dan springt ze zelfs bij een wildvreemde op schoot. En ze denkt dat ze niet op een tafel kan springen, maar kreeg het wel voor elkaar om een vleermuis uit de lucht te slaan! Katten zijn rare dieren en daar houd ik van. Ik typ ook vaak mijn blogs met een poezenbeest op schoot: heerlijk. Ik wil binnenkort een keer naar een kattencafé, een plek waar je koffie kunt drinken en poezen kunt aaien.’

IMG_2146

Rest mij de leuke taak om ook vijf bloggers te nomineren. Ik nomineer:

– Carolien Boogaard van alcana.nl
– Henriette Bokslag van Travelaroundwithme.com
– Saskia Balmaekers van Ciaotutti.nl
– Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl
– Manouk van Bunchofbackpackers.com

Ook jullie mogen deze 5 vragen beantwoorden:

  • Wat is volgens jou de fijnste accommodatie?
  • Wat is volgens jou de meest verrassende stad?
  • Wat is volgens jou de mooiste kustlijn?
  • Wat is volgens jou een onverwachte pareltje?
  • Wat zijn  volgens jou de gaafste dieren?

Succes dames! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.