Hoewel ik niet van kou houd, ben ik toch als een blok gevallen voor een iglo in de sneeuw. Iglo = kou, I know, maar kijk eens naar deze foto’s. Dat ziet er toch supertof uit. De iglo is onderdeel van Iglodorp Kühtai bij Innsbruck in Oostenrijk. Hier kun je slapen in een van de 14 iglo’s, die zijn omgebouwd tot hotelkamer. Super bijzonder en romantisch! Gelukkig slaap je wel op een geïsoleerd schuimmatras met warm schapenvacht en een winterslaapzak. Anders zou ik hier ook echt nooit naartoe willen. Verder krijg je ook een welkomstdrankje, een diner in de dining iglo en een ontbijt in het hotel ernaast (lekker warm).

Wat mij heel leuk lijkt, is om samen met grote en kleine man hier te slapen. Overdag naar Innsbruck voor wat sightseeing en aan het einde van de middag de berg op, richting ons eigen ijspaleisje. Eerst een sneeuwballengevecht, dan opwarmen met een hete drank (of in de sauna) en uiteindelijk lekker op tijd ons bedje in. Knus met ons drieën op een schapenvachtje. Hoe gaaf moet het zijn om hier wakker te worden!? Dat je de deur van je iglo opent en de sneeuw in stapt. Maar voor ik überhaupt overweeg om hier een nacht te slapen, moet ik eerst op zoek naar warme kleding (en schoenen). Wintersportkleding is niet echt mijn ding, maar aangezien ik al twee keer op persreis naar de sneeuw mocht, moest ik toch een skijack en skibroek hebben. Destijds kwam ik ermee weg om wat te lenen en later kocht ik nog een Thermoball jack van The North Face. Deze is extreem dun en draag ik ’s winters onder mijn gewone winterjas. Heerlijk warm! Maar als enkele jas is hij niet warm genoeg bij echt koude temperaturen en daarom zoek ik nog een goede winterjas. Ik denk dat ik trouw blijf aan The North Face, dus deze is een kanshebber…

 

Voor de kleine man heb ik al wel de allerleukste winterlaarzen ever uitgezocht bij Outdoorsupply. De laarsjes zijn van Aigle,  een Frans merk, en ze lijken op de bekende Bergstein laarzen, maar dan net iets unieker. De laarsjes zijn gevoerd met een lekker vachtje (niet echt natuurlijk) en dus blijven de voetjes heerlijk warm. Zoonlief vindt ze bovendien heel mooi. Hij wilde ze vandaag al aan, maar met 24 graden buiten, leek me dat nogal overdreven. Maar het is al half oktober, dus koude temperaturen zullen vast snel volgen. Zoon blij, ik minder blij ; ) Maar warme voetjes gegarandeerd. Nu ik nog even slagen qua outfit en dan staan we open voor iglo-avonturen.

 

 

 

 

Deze blog is een samenwerking met Outdoorsupply. Ik mocht iets uitzoeken op hun webshop en koos de Aigle laarzen. Of eigenlijk koos mijn zoontje deze…