Als je in Parijs overnacht en je zoekt een hotel dat dezelfde cosmopolitische, maar tegelijkertijd romantische, verfijnde en stijlvolle uitstraling heeft, dan heb ik jouw hotel gevonden: Henriette. Dit hotel in het Quartier Latin ademt Parijs. Een beetje bohemien, een beetje chique, een beetje design, een tikkie nonchalant en vooral beeldschoon.

De kamers van Hotel Henriette zijn allemaal anders en dat maakt het geen duizend-in-een-dozijn-hotel. Zo heeft de ene kamer een romantisch bloemenbehang en vintage meubilair, terwijl de andere juist strak en kleurrijk is. Dus ook als je meerdere keren naar dit hotel afreist, heb je toch het gevoel dat je steeds op een andere plek bent. Erg mooi vind ik de binnentuin/patio met de bistro stoeltjes, de stoere muur en de lieflijke bloemen. Perfect plekje om ’s ochtends je plannen door te nemen tijdens het ontbijt en ‘savonds je dag af te sluiten. En als dan de lampjes in de vorm van een ster branden, is het sfeertje helemaal af.


Volgens een aantal websites is Hotel Henriette een budget design hotel. Ik noem prijzen tussen de 130 en 300 per nacht geen budget, maar in Parijs is alles nu eenmaal duur, dus 150 euro per nacht vind ik nog een keer kunnen. Vooral voor dit mooie plekje. Wil je besparen op je hotelovernachting? Dan kun je kijken of er ergens een goede actiecode te vinden is, bijvoorbeeld voor Expedia. Ik vond hier een code voor 10 % korting op een hotel via Expedia. Dat scheelt toch weer centjes!

 

Best thing: alle kamers zien eruit als een mini-thuis, maar dan mooier : )

Prijs: varieert, maar prijzen starten bij 120 euro per nacht

www.hotelhenriette.com