Het laatste deel van de film The Hobbit heb ik net gezien in de bioscoop. En het boek heb ik al drie keer gelezen. Voor wie niet weet waarover ik het heb, Hobbits zijn de hoofdpersonen uit het boek De Hobbit van Tolkien. Het zijn kleine mensachtige wezens met grote voeten. Ze wonen in De Gouw, een lieflijk oord vol heuvels en bloemen. Hun huizen zijn een soort holen. Geen donkere holen, maar gezellige ronde huisjes, bedekt met frisgroen gras, met kleine ramen die net boven de grond uitkomen, ronde deuren en een gezellig interieur. Hobbits zijn namelijk erg huiselijk en dol op een knapperend haardvuur en lekker eten en drinken. Het leek mij ook wel wat, zo’n hobbithol. Ik was dus blij verrast toen ik zag dat je in Nederland in een hobbithuis kunt slapen. En wel op de Kennemer Duincamping. Het ‘holletje’ is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Ik zet deze plek op mijn wishlist voor als onze kleine man iets groter is.

slapen in een hobbithuisje hobbithuis in nederland

 

Best thing: dat je niet naar Nieuw-Zeeland (filmset Lord of The Rings en The Hobbit) hoeft om hobbithuizen te zien.
Prijs: vanaf 416 euro voor een midweek

Hier kun je dit hobbithuis boeken.