Binnenkort ga ik twee weken naar Portugal. We hebben gekozen voor de Algarve vanwege de fijne stranden, maar nu ik Monte Saraz in de streek Alentejo heb gezien, begin ik te twijfelen. Dit is toch ook wel heel gaaf! Monte Saraz bestaat uit verschillende boerenwoningen, die samen met de olijfbomen, fruitboomgaarden en het zwembad een waar paradijsje vormen. Het is verleidelijk om hier een paar dagen helemaal niets te doen, maar Nederlandse eigenaar Marc verhuurt ook fietsen, dus als je toch even sportief wilt doen, kan dat. Sowieso denk ik dat het zonde is om alleen maar te luieren, want de stad Evora ligt op ongeveer 45 kilometer van de boerderij vandaan en is absoluut een bezoek waard. Mijn favoriete boerenhuis op dit landgoed heb ik trouwens al uitgezocht: het huis van de groentetuin. Deze is strak wit gekalkt, heeft een openhaard en een patio die geurt naar de naastgelegen rozentuin. Need I say more?

Prijs: vanaf 75 euro voor 2 personen
Best thing: relaxen onder de olijfbomen

www.montesaraz.com

montesaraz-zwembad montesaraz-kamer montesaraz-deur