Ik was aan het googlen op hotels met hangmat. Ik weet het, dat klinkt een beetje raar, maar ik ben nu eenmaal een sucker voor hangmatten. Tijdens mijn zoektocht, ontdekte ik Hotel Hudson in New York, en ik werd meteen enthousiast. Niet alleen de hangmat hier is leuk, alles is leuk! Met als absolute topper het dakterras / de binnentuin. Met die planten, bakstenen muren, lampjes en mix van stoelen hebben de eigenaren van dit hotel een supergaaf bohemien/industrieel sfeertje gecreëerd.

Leukste hotel in New York

Hotel Hudson ligt ook nog eens heel gunstig: op nog geen 5 minuten lopen van Central Park en metrostation Columbus Circle. Tja, als je dan toch naar New York gaat, wil je natuurlijk heel graag dicht bij Central Park zitten. Ik tenminste wel! Natuurlijk zit je ook vlakbij allerlei leuke restaurants en winkels, maar wie even geen zin heeft om eropuit te gaan, kan plaatsnemen in een van de restaurants/bars van het hotel. Ze zeggen gespecialiseerd te zijn in bier en hamburgers. Ook voor een goede cocktail draaien ze hun hand niet om. Klinkt goed! De kamers (ook belangrijk natuurlijk) zien er vergeleken met de rest een beetje saai uit, maar zijn wel mooi. Ik kom hier graag een nachtje slapen! Jij ook?

Goed om te weten: als je naar Amerika gaat, moet je een ESTA-reistoestemming aanvragen. Oftewel een Electronic System for Travel Authorization. Hiermee kun je maximaal 90 dagen in de VS verblijven. Niet vergeten dit op tijd aan te vragen, anders gaat je reis niet door.

Best thing: cocktails drinken in de binnentuin.

Prijs: reken op minstens 200 euro per nacht. Niet goedkoop dus, maar dat is normaal in New York.

Hier kun je dit hotel boeken.