Ik heb al vaker over Puglia geschreven. De hak van de Italiaanse laars heeft mijn hart twee jaar geleden veroverd. Toen ik deze masseria vandaag op internet ontdekte, kreeg ik weer onwijs zin om die kant op te gaan. Masseria Alchimia ligt tussen Bari en Brindisi, vlakbij zee. Ik kan uit ervaring zeggen dat deze regio echt top is. Je kunt vanuit hier namelijk richting de mooie trulli-stadjes van Puglia, maar ook de stranden rondom Monopoli bezoeken. En die zijn me toch mooi! De masseria zelf ziet er tiptop uit. Een prachtig wit gebouw, frisse tuinen vol planten en olijfbomen en in totaal tien gastenkamers. Allemaal zijn het zelfstandige units met een eigen badkamer en keuken. Ook hebben ze een privé-zitje en een van de suites heeft zelfs een eigen plonsbad! Heerlijk. Leuk is dat de buren van de masseria zelf brood maken en groenten en fruit verbouwen. Als gast kun je dit kopen, zodat je van een echt verse maaltijd kunt genieten. Kinderen kunnen ook mee, de masseria biedt zelfs oppas-service. Ideaal dus. Eigenaresse Caroline woont zelf al 20 jaar in Puglia, dus kan je prima vertellen waar je de leukste restaurants, stranden en stadjes kunt vinden. Je eigen persoonlijke reisgids dus. Ik zet deze masseria op mijn wishlist. Jij?

Best thing: zie je die mooie gedekte tafel in de tuin? Daar wil ik graag aanzitten en een glas Primitivo drinken.
Prijs: vanaf 49 euro per persoon

www.welcomebeyond.com