Mijn allereerste vriendinnetje was Sara. Als ieniemienie baby’tjes speelden we al samen in de box. Elke woensdagmiddag speelden we bij elkaar. En nog steeds zien we elkaar regelmatig. Haar moeder, Marlien, was vroeger een beetje als een tweede moeder voor mij. Hoe leuk is het daarom dat juist Marlien nu een bed & breakfast is begonnen. En wel in de stad waar ik ben geboren: Enschede! Nu denk je misschien dat ik alleen over deze b&b blog omdat ik de eigenaresse ken, maar dat is niet zo. Als het geen superplek was, had ik er echt niet over geschreven. Marliens Stadsboerderij is namelijk echt 100 % geslaagd. Je slaapt hier in een oude boerderij, ingericht met hippe brocante, vintage en zelfgemaakte meubelen. En alles is te koop. How come? Omdat Marlien in de boerderij ook haar eigen brocantezaak heeft, de Apestaart. Haar man, Willem, is meubelmaker en heeft er ook zijn eigen werkplaats. Je snapt, het ziet er dus super gezellig en sfeervol uit. Als gast slaap je in de opkamer, te bereiken via een klein trapje. Deze is ingericht in die typische Apestaartstijl. Een knus brocante bed, gezellige lakens, mooie details en veel hout. Ontbijten doe je met verse broodjes in de zogenoemde Rode Kamer, een prachtige ruimte met hoge plafonds, een kroonluchter en rode gordijnen. Daarna een lekkere warme douche in de aansluitende badkamer, die er ook weer piccobello uitziet, een mix tussen brocante en industrieel. En schijnt de zon? Dan is de grote tuin een heerlijke plek om te zitten. Ondertussen kun je ook nog even shoppen bij de Apestaart. Verder is het centrum van Enschede verrassend dichtbij. Dat verwacht je niet als je het huis ziet, maar het heet natuurlijk niet voor niets Stadsboerderij. Binnen vijf a tien minuten lopen sta je in het centrum van Enschede. Zin om hier een nachtje te slapen? Dan zou ik het erg leuk vinden als je Marlien meldt dat je dit plekje via mijn blog hebt gevonden en haar de groetjes van me doet. Voor haar en voor mij is het namelijk erg leuk om te weten dat je via mijn blog enthousiast bent geworden. O, en wil je wat shoppingtips voor Enschede? Stuur me gerust een mailtje. Ik kom nog steeds regelmatig in Enschede, dus kan je leuke tips geven!

b&b enschede

ontbijt b&b stadsboerderij enschede

stadsboerderij enschede

stadsboerderij in enschede

www.benb-destadsboerderij.nl

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten.