Mijn vakantiebestemmingen voor komende zomer? Bretagne, het aangrenzende Vendée en Normandië, allemaal in Frankrijk. In de Vendée ga ik met mijn gezinnetje glamperen via Vacanceselect, want ik ben door hen gekozen tot glampingtester. Super leuk. In Normandië ga ik het fantastische L’epicerie du Pape ontdekken, een plek die al tijden op mijn wishlist staat. En in Bretagne hoop ik in Le Petit Poisson Vert te slapen. Dit is een ecologisch vakantiehuisje voor 2 tot 4 personen, gerund door een Nederlands gezin met 2 kids. Het ligt in een mooie tuin, tussen bos en zee in. Het is echt zo’n schattig klein huisje met veel hout en weinig poespas, maar toch veel comfort.

huisje bretagneeco vakantiehuis bretagnehuisje huren bretagne met kidslief huisje bretagne ecologisch

De eigenaren verhuren naast het huisje ook nog een te gekke vintage caravan met voortent en een oldskool Volkswagen busje, genaamd Chocolate Brownie (vanwege zijn bruine kleurtje). De caravan blijft op zijn plekje in de tuin staan, het busje mag ook meegenomen worden als je op pad wilt om de omgeving te verkennen.

vintage caravan huren bretagneOLYMPUS DIGITAL CAMERAcamper huren bretagne

Le Petit Poisson Vert is zeer kindvriendelijk. Niet alleen omdat vlakbij het strand ligt, maar ook omdat het huis aan een doodlopend weggetje ligt, pal aan de weilanden. Lekker buiten spelen is dus geen probleem. Speelgoed is er in overvloed, evenals spullen voor de allerkleinsten, zoals een babybadje, aankleedkussen, ledikantje, box, kinderstoel en er is zelfs een buggy als die niet meer in de auto past. Perfect dus voor mijn tweejarige! Hopelijk hebben ze een plekje vrij deze zomer.

Best thing: vintage kamperen of ecologisch logeren: het kan hier allemaal.
Prijs: 95 euro per nacht of rond de 500 euro per week (huisje)

www.lepetitpoissonvert.fr