Mijn vriend heeft laatst een video over sissi gemaakt ter promotie van de Sissi tentoonstelling in Paleis het Loo. Erg mooi geworden, vind ik. Hierdoor kreeg ik meteen zin om eens naar Wenen te gaan, de stad van Sissi. En dus ben ik alvast gaan speuren naar een leuk hotel in Wenen. Toevallig stuitte ik op een gloednieuw en super leuk design hotel: Schani. Gekke naam he? Schani betekent zoiets als gastheer, een soort super de luxe ober die altijd voor je klaar staat. Belooft veel goeds dus wat betreft gastvrijheid in dit hotel.

wenen hotel design schani

schani hotel wenen

Hotel Schani heeft een gezellige lobby vol met relaxte stoelen, banken en tafels. Er is veel gebruik gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen. En hoewel de stijl redelijk minimalistisch is, zie je overal grappige details. Van tafeltjes in de vorm van een kurk tot …
In de lobby kun je als gast of inwoner van de stad terecht voor een goede kop koffie van Julius Meinl’s, heerlijke koffiebonen uit Wenen. Natuurlijk neem je er dan iets lekkers bij, want Wenen staat bekend om de koffiecultuur: een kop koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Verspreid door de stad vind je de mooiste koffiehuizen. Lees dit artikel maar eens. Daarin staat alles over de prachtige koffiehuizen in Wenen.

wenen hotel design 2

mooi hotel wenen

Er zijn drie soorten kamers in dit hotel. Kamers aan de tuinzijde, kamers aan de straat en maisonettes (voor gezinnen). Ik vind alle kamers er prachtig uitzien. Mooie houten vloeren, lichte kleuren, kubusvormig en een landkaart aan de muur. Ik zou er graag eens slapen! En daarna lekker ontbijten, want het ontbijt is volgens Schani het belangrijkste moment van de dag. En is dus heel uitgebreid.

mooi hotel in wenen hotel in wenen

wenen hotel design

Best thing: het ontbijt en de lekkere koffie met gebak. En dat dan lekker opeten in zo’n relaxte stoel.
Prijs: vanaf 74 euro

Hier kun je dit hotel boeken