Voor veel mensen staat een ballonvaart op hun wishlist. Helemaal als die heteluchtballon over een sprookjesachtig landschap gaat. Voor hen is Cappadocië in Turkije the place to be. Hier vind je het plaatsje Göreme, waar de beroemde ballonvaarten plaatsvinden, die je bij het krieken van de dag over een super bijzonder landschap vol rotsformaties en de zogenoemde sprookjesschoorstenen voeren. Magisch mooi! En te midden van dit alles ligt een prachtig hotel: Kelebek Cave hotel in Cappadocië.

99 luftballons

Kelebek Cave hotel is al sprookjesachtig, want je slaapt hier letterlijk in een grot. Sterker nog: het hotel gaat op in het landschap, want je slaapt hier letterlijk in een grot. Door vulkaanuitbarstingen (duizenden jaren geleden) is het bijzondere landschap vol rotsformaties en grotten ontstaan, dus je slaapt in geschiedenis. Gelukkig heeft het hotel wel alle luxe, zoals een zwembad, hammam, massages, mooie kamers en suites met airco, een gezond ontbijt, Turkse keuken en een dakterras met uitzicht op het stadje, de rotsformaties en bij zonsopkomst de overvliegende ballonnen. Zo mooi!

Het hotel is net een sprookje uit 1001 nacht. Perzische tapijten en loungekussens op het dakterras, authentiek ingerichte kamers en een heerlijk zwembad. Het mooist vind ik de Fairy Chimney kamers, met de beroemde sprookjesschoorsteen. Hier zou ik dolgraag slapen. En dan zou ik uiteraard ook meteen die ballonvaart boeken. Dat kan namelijk via het hotel.

Cappadocië

Cappadocië (waarin Göreme ligt) is een bijzondere streek. Het Nationale Park ervan staat op de Werelderfgoedlijst. Het gebied is vooral zo bijzonder vanwege het landschap van tufsteen. Veel kerken en huizen zijn uitgehakt in het steen. Je ziet het landschap op z’n best vanuit de lucht, vandaar dat de ballontochten zo populair zijn. Zwevend over Cappadocië zie je onder je de sprookjesschoorstenen en de torens van kerken. Tip: boek een ballontocht in de vroege ochtend. De lucht is dan vaak helder en zo zie je het meest. Geen zin in een ballontocht? Bekijk de voorbijkomende luchtballonnen dan vanuit je hotel. Instagramwaardige plaatjes gegarandeerd!

Visum  Turkije

Cappadocië ligt in Midden-Turkije. De dichtstbijzijnde luchthaven is Nevsehir. Als je hiernaartoe gaat moet je een visum aanvragen voor Turkije. Vergeet dit niet. Een visum Turkije aanvragen is namelijk verplicht voor alle Nederlandse en Belgische reizigers. Zonder visum kom je het land niet in. Aanvragen kan online (het heet dan een e-visum) en duurt slechts 5 minuten. De kosten bedragen €24,95 per persoon. Je krijgt het visum na betaling per mail toegestuurd. Let er wel op dat je paspoort na aankomst in Turkije nog minimaal 150 dagen geldig moet zijn. Het visum Turkije is vanaf de aankomstdatum die op het aanvraagformulier staat 180 dagen geldig. Maar let op:  Gedurende deze 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Je kunt dus wel in die 180 dagen twee keer het land bezoeken, maar dus niet langer dan 90 dagen achtereen blijven.

Best thing: wakker worden in een sprookje uit 1001 nacht!
Prijs: vanaf ongeveer 80 euro per kamer.

Hier kun je dit hotel boeken.