Een boshuisje van het type waarop Pippi Langkous jaloers zou zijn. Met een houten veranda, schommels, rekstokken en hangstoelen te over, lampjes in de bomen, bontgekleurde kussens, een houtkachel, een zwembad, een buitenbadkuip en eekhoorntjes als buren. En precies dat geweldige huisje heb ik als verjaardagscadeau aan mezelf gehuurd. Voor 2021! Het duurt dus nog een lange tijd, maar dan heb ik weer wat om naar uit te kijken!

Pippi langkous vs Piet Hein Eek

Het boshuisje ligt in de bossen van Epse, vlakbij Deventer (en dus vlakbij ons eigen huis). Uit ervaring weet ik dat het hier prachtig is. In 2005 is het huisje gerenoveerd door niemand anders dan Piet Hein Eek. Dat zie je terug aan het vele hout en de vrolijke kleuren. Maar eigenaresse Joze heeft er absoluut ook een eigen stijl aan gegeven. Ik vermoed dat die Pippi-stijl uit haar koker komt. Maar zeker weten doe ik natuurlijk niet. Het huisje wordt verhuurd aan maximaal 6 gasten, al kunnen er meer terecht, want alleen al de kamer met de stapelbedden biedt plaats aan zes personen. En dan is er ook nog een tweepersoonskamer. Daarnaast zijn er een sfeervolle woonkamer (met houtkachel), een keuken en twee veranda’s. Vanaf hier kun je naar het schijnt heel goed dieren spotten. Ik hoop zoooooo dat er een hert voorbij komt als wij er zijn.

Met zwembad!

Maar eerlijk is eerlijk: kers op de taart van dit huisje is wel het zwembad. Een kindvriendelijk zwembad welteverstaan want het zwembad is af te sluiten. Perfect voor ons. Ik hoop dus heel erg op mooi zomerweer in juni. Dan ga ik mijn taartje eten aan de rand van het zwembad. Uiteraard zal ik na afloop een blog schrijven en heel veel foto’s op Instagram plaatsen, zodat jullie kunnen meegenieten. Voor nu plaats ik even de foto’s van de Facebookpagina van dit huisje (met toestemming van de eigenaresse).

Dit huisje ook boeken? Ga dan naar Natuurhuisje.

Een ander leuk natuurhuisje vind je hier.