Ik merk dat veel mensen op zoek zijn naar een betaalbare accommodatie op Ibiza, aangezien ik heel veel mailtjes krijg over mijn favoriete finca in het noorden van Ibiza. Maar ook glamping is in trek. Voor wie niet de hoofdprijs wil betalen op Ibiza, is kamperen ook een goede optie. Er zijn meerdere campings op het eiland. Mijn favoriet is camping Es cana, want hier verhuren ze tipi’s en chalets. En aangezien ik mezelf niet met een tent het vliegtuig in zie stappen, is dat voor mij een ideale oplossing.

Es cana is een camping bij het dorpje Es Canar, net boven Santa Eularia. De camping ligt vlakbij zee, tussen de bomen. Je kunt er je tentje of caravan kwijt, maar ook een accommodatie huren, zoals dus die tipi, een trekkershut of een chalet. Er is een zwembad met een bar, voor wie zin heeft in een verkoelend drankje op zijn ligbed. Prima toch?

tipi-huren-ibiza zwembad-camping-ibiza trekkershut-ibiza camping-op-ibiza-met-bungalows-en-huisjes camping-ibiza

Een andere camping op Ibiza is La playa. Leuk zijn de vintage hippie caravans die je kunt huren en de yurt, maar eerlijk gezegd zou ik hier niet willen verblijven omdat het allemaal een beetje onverzorgd oogt. Ik vrees dan toch een beetje voor vieze toiletten…

oude-hippie-caravan-huren-camping-ibiza ibiza-kamperen

 

www.campingescana.com