Ik wil heel graag een keer naar Santorini. Ik moet alleen vriendlief nog overhalen, omdat hij bang is daar in een soort Eftelingwereld terecht te komen. Vooral omdat ik ook nog eens het liefst naar Oia wil, de meest gefotografeerde (en dus toeristische) plek van Griekenland. Ken je die ansichtkaarten met witte koepels voor eindeloze blauwe zeeën? Dat is Oia. Nou had mijn vriend al die tijd een goed excuus om niet te gaan: de prijzen van de hotels in Oia. Niet goedkoop dus. Maar nu kan ik zijn argument ontkrachten. Old Oia houses zijn namelijk mooi en niet duur. De kamers en suites hebben allemaal een eigen terras met fantastisch uitzicht op de caldera (krater) van Santorini. De eigenaresse (een Britse) schijnt super aardig te zijn en de kamers zijn eenvoudig, maar leuk ingericht. Het enige wat je mist, is een zwembad. Nou ja, kan ik mee leven.

Prijs: vanaf 70 euro
Best thing: het adembenemende uitzicht

www.oldoiahouses.gr