De leukste stad van België is wat mij betreft toch Gent. Niet zo groot als Brussel, niet zo druk als Brugge en mooier dan Antwerpen. Gent is naast schitterend en superknus ook nog eens een tikkie alternatief en lekker jong. Er zijn ontzettend veel leuke winkels, prachtige oude panden en je kunt op elke straathoek lekker eten.

Ik heb een paar jaar geleden in Gent overnacht in Design & Breakfast (aanrader!). Maar ik heb nog een topplek ontdekt: Great B&B. Simpele naam, maar wel doeltreffend, want alles hier is ‘geweldig’. De B&B ligt op een rustige locatie in het centrum van Gent. Verscholen in een monumentaal pand vind je 4 gastenkamers en een appartement. De gastenkamers zijn stijlvol en warm ingericht met veel natuurlijke materialen, zoals hout en riet. ’s Ochtends (behalve op zaterdag) wordt er een ontbijt geserveerd door de gastvrouw Greetje. O, zou de naam Great dan toch naar haar verwijzen? ; ) De gezamenlijke ontbijtruimte ziet er net als de kamers tiptop uit en ik ben instant verliefd op het kleed dat er ligt. Zo mooi! Ik denk dat het tijd wordt om weer eens naar Gent te gaan. Maar eerst Zuid-Tirol volgende week!!


Best thing:
de kamers zien er uit alsof ze zo uit VT Wonen komen. En je zou het liefst thuis ook zo’n krakend wit bedje willen.
Prijs: 130 euro voor een kamer. Voor het ontbijt betaal je apart. Jammer, want het was toch wel erg fijn geweest als je voor 130 euro ook een ontbijtje kreeg! Klein minpuntje dus.

Hier kun je boeken.