Veel vrienden van me zijn in Madrid geweest. Ik nog steeds niet. Daar moet ik misschien maar eens verandering in brengen, want ik hoor alleen maar positieve verhalen over de hoofdstad van Spanje. Een slaapplek heb ik in elk geval al gevonden: Souvenirs from Madrid. Dit appartement wordt verhuurd door een jong, creatief stel: Laia en Miquel. Zij is designer, hij muzikant. En die creativiteit zie je terug in de inrichting: vrolijke kleuren, strakke lijnen en werken van beide eigenaren verspreid door de woning. Erg leuk is dat het appartement gelegen is in de wijk Lavapies, volgens velen het meest wereldse en gezellige deel van Madrid. Niet erg toeristisch, maar wel vol met leuke barretjes en bijzondere winkels. Een goede manier om het echte Madrid te ontdekken dus. Goed om te weten: ontbijt kun je bijbestellen en huisdieren zijn welkom. Maar volgens Laia alleen als het leuke huisdieren zijn : ) Die van mij zijn dat zeker, dus wie weet neem ik ze een keertje mee!

Best thing: leven in het echte, ongekunstelde Madrid
Prijs: 50-60 euro per nacht voor twee personen

www.cargocollective.com/souvenirsfrommadrid

souvenir-madrid-3
hotel-madrid-bed

apartement-madrid