Het lijkt me leuk om een keer met familie, of een grote groep vrienden, een huis af te huren in Italië. Zo een met een zwembad en een grote eettafel buiten waaraan je allemaal kunt zitten, smullend van zelfgemaakte pasta en in olie doordrenkte tomaten. En wat zou het leuk zijn als dat huis er ook nog eens supermooi uitzag! Ik denk dat ik zo’n huis gevonden heb: Villa (of Viletta) della Valle in le Marche. De villa biedt plaats aan 12 mensen, de viletta aan 5. Ik heb ooit eens een reportage over de bewoners van dit huis in Flair gezien en heb vervolgens de pagina’s uitgescheurd om ze te bewaren in mijn inspiratiemapje. In het interview vertellen de leden van het gezin Heuvelmans (pa, ma en drie dochters) over hun nieuwe leven in Italië. In 2006 verhuisden ze en na een verbouwing van drie (!) jaar werd wat ooit een ruïne was omgetoverd tot een droomhuis. Omdat moeder  Anuscka interieurontwerpster is, ziet het huis er pico bello uit. Ik kom graag een keer logeren. Op z’n Italiaans: met al mijn vrienden en familie.

Prijs: vanaf 700 per week
Best thing: met je hele familie ‘la dolce vita’ beleven

www.villadellavalle.com

villadelvalle
villetta1

villetta2
villletta