Willemijn van Dijk werkte als hoofdredacteur van magazine Smaak van Italië, maar zegde vorig jaar haar baan op om voor zichzelf te beginnen. Ze schrijft dagelijks over de Italiaanse geschiedenis en cultuur in haar weblog Orpheus kijkt om. Ook blogt ze voor Ciao Tutti. Wat zijn haar vakantiefavorieten?

Wat is je favoriete vakantieland? 
‘Italië staat absoluut op één, maar ik kom ook heel graag in Azië.’

En je favoriete stad?
‘Rome, de stad waar ik op mijn 16de hopeloos verliefd op werd en zelf ook een tijdje gewoond heb.’

Mogen we je mooiste vakantieherinnering weten?
‘De mooiste vakantieherinnering dateert van kort geleden. Onder valse voorwendselen ben ik voor een werktripje naar Rome gegaan, waar ik de hele dag een programma heb afgelopen met een speciale gids. ’s Avonds, toen ik netjes volgens het programma om 20 uur aankwam in het restaurant voor een borrel en diner, stond daar ineens mijn vriend op het terras, met achter hem uitzicht over heel Rome, badend in een prachtig avondlicht. De reis, de gids, alles bleek verzonnen om mij te verrassen met een super romantisch huwelijksaanzoek. De volgende ochtend zijn we naar Toscane gereden met een huurauto en hebben we een van de mooiste vakanties ooit beleefd.’

Welk hotel kun je aanbevelen?
‘Wat lastig, ik heb op zoveel mooie plekken gelogeerd! Bijzonder waren bijvoorbeeld het verblijf in een trullo in Puglia (Zuid-Italië), het chique Molino Stucky Hilton in een voormalige meelfabriek in Venetië en ‘Nick’s Hidden Cottages’ tussen de rijstvelden op Bali. Misschien wel het meest paradijselijke plekje waar ik ben geweest is Pariya Resort, aan het hagelwitte strand van Haad Yaun op het Thaise eilandje Ko Phangan.’

Wat is je favoriete zomerdrankje?
‘Spritz Aperol; vrolijk, kleurrijk en de perfecte combinatie van bitter & zoet.’

Net als Willemijn gek op Italië of Azië? Kijk dan ook eens hier.