Saskia Balmaekers is het brein achter de succesvolle blog Ciao Tutti. Ze reist bijna maandelijks naar Italië om te genieten van La Dolce Vita. Weinig verrassend wat haar favoriete vakantieland is natuurlijk…

Wat is je favoriete vakantieland?
‘Haha, daar hoef ik geen seconde over te twijfelen: Italië. Volgens mij ben ik al jaren niet meer in een ander land op vakantie geweest. De liefde zit heel diep, en elke keer blijft het land trekken. Is het niet de cultuur, dan wel vrienden die me uitnodigen, evenementen die plaats gaan vinden of gerechten die ik te erg mis…’

En je favoriete stad?
‘Dat is lastiger, want elke stad in Italië heeft weer iets eigens waar ik verliefd op ben. Maar als ik moet kiezen, dan komen twee steden in aanmerking: Florence en Rome. Rome was de plek waar ik verliefd werd op Italië, Florence de stad waar ik de taal heb geleerd en echt even deel uit mocht maken van la dolce vita.’

Welk hotel/b&b kun je aanbevelen?
‘Ook hiervoor heb ik in veel steden en dorpjes wel een favoriet. Er zijn zoveel leuke bed&breakfasts, hotels, guesthouses… Maar eigenlijk vind ik het het leukst om een appartement te huren, ook als je maar een paar dagen in een stad bent. Dan voel je je meteen thuis en lijkt het alsof je er even woont.’

Wat is je leukste vakantieherinnering?
‘Tijdens mijn tweede bezoek aan Rome kreeg ik van een van mijn studiegenoten ineens een rode roos, midden op Piazza Navona. Een romantischer liefdesverklaring heb ik nooit meer gehad (hoewel deze liefde niet bestand bleek tegen Nederlandse bodem, haha). Ook leuk was de eerste keer Rome met mijn broertje, die oprecht overdonderd was door de grootsheid van de Trevifontein. Geweldig als je mensen zo’n mooie ervaring kunt geven!’

Wat is je favoriete zomerdrankje?
‘Ondanks het feit dat ik onlangs in Zuid-Tirol veel Hugo’s heb gedronken, blijft de Aperol Spritz favoriet. Morgen reis ik naar Verona en ik kan me al ontzettend verheugen op de eerste Spritz morgenavond, op het Piazza delle Erbe!’

Postcard versturen vanuit Italië? Kijk eens naar deze leuke bestemmingen!