Mathieu blogt op zijn site Mattoquai.nl over onder andere apps, gadgets en leuke hotels waar hij is geweest. Wat is zijn vakantie top 5?

Wat is je favoriete land?
‘Ook al ben ik er maar een keer geweest, Thailand staat nog steeds erg hoog op mijn lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. De mooie omgeving, de zeer vriendelijke mensen en uiteraard het lekkere eten hebben mijn hart gestolen. Tijdens een mooie rondreis genoten we van een paar rondtrekken op een motorscooter in het noorden, door o.a. de prachtige Mae Sa vallei.’

Wat is je favoriete stad?
‘Barcelona. Ook omdat ik er een tijd gewoond heb, maar voor mij heeft deze stad gewoon echt alles wat aantrekkelijk is voor een stedentrip. Leuke wijkjes om urenlang rond te struinen, mooie musea, het strand, en geweldige tapas. Hier schreef ik overigens over mijn favoriete wijken.’

Heb je een favoriet zomerdrankje?
‘Vorige zomer zijn naar Zweden geweest naar het eiland Gotland, en daar dronk ik elke dag wel een Wisby Weisse. Gebrouwen in de geweldig mooie middeleeuwse hoofdstad Visby.’

Wat is je mooiste vakantieherinnering?
‘Tijdens een rondreis door Zuid-Amerika huurden we een auto in Mendoza en reden we van daaruit in een dag door het Andesgebergte naar de Chileense kust. Een flinke trip, maar wat een spectaculaire uitzichten en diverse landschappen!’

Wat is je favoriete hotel of B&B?
‘Moeilijk om te zeggen, eigenlijk is er geen hotel waar ik vaker dan een keer geweest ben… Maar hotel Birger Jarl in Stockholm is bijvoorbeeld een hotel waar we zeker nog wel eens zullen komen!’