Marta Rubio komt uit Barcelona, maar woont al jaren in Nederland. Ze heeft de website Hola Barcelona  opgericht om juist haar unieke tips over Barcelona met de Nederlandse publiek te delen en houdt daarnaast nog een persoonlijk blog bij waar ze over haar reizen en foodspots blogt. Dit is haar vakantie top 5.

 

Wat is je favoriete vakantieland?
‘Ik reis vaak naar Spanje omdat daar mijn roots liggen. Maar als ik een ander vakantieland zou moeten kiezen, dan zou ik gaan voor een zonnige bestemming aan zee, waar je een bezoek aan leuke steden of dorpjes kunt combineren met de rust en de natuur. De roadtrip die ik een paar jaar geleden maakte in de Verenigde Staten blijft mijn ultieme reis en kan ik iedereen aanraden.’

 

Wat is je favoriete stad?
‘Mijn lievelingsstad is de plek waar ik geboren en getogen ben: Barcelona. Hoewel ik al een aantal jaren in Nederland woon, bezoek ik nog steeds regelmatig deze bruisende stad om mijn familie en vrienden weer te zien. En om over mijn nieuwe ontdekkingen te bloggen.’

 

Welk hotel/b&b kun je aanbevelen?
‘In Barcelona zijn talloze leuke hotels om uit te kiezen. Ik raad altijd aan om een hotel te kiezen dat redelijk centraal ligt, het liefst in een aangename buurt zoals El Born of l’Eixample, dichtbij een metrostation zodat je de rest van de stad makkelijk kunt bezoeken. Van al mijn reizen, heb ik een paar favoriete adressen waar ik zó terug zou willen: The Element Times Square in New York, the Ramni House in Santorini en de airstream caravan op Camp Silver in Texel. Onvergetelijk!’

 

Wat is je leukste vakantieherinnering?
‘Geef me zon, zee en strand en ik ben een gelukkig mens. Al van kinds af aan heb ik mijn zomers bij het strand in Catalonië doorgebracht en daar heb ik ook hele fijne herinneringen opgedaan. Van op het strand met mijn zusje spelen tot aan kokkels met mijn vader zoeken, uren lang lekker kletsen met vrienden of bij de chiringuito hangen.’

 

Wat is je favoriete zomerdrankje?
‘Bij onze plaatselijke chiringuito maakten ze altijd een geweldige aardbei mojito.’