Sharon Nunumete is persoonlijk reisadviseur bij Face2Face Travel Almelo. En ze is mijn nichtje. Voor haar werk (en privé) is ze vaak op reis. Zo vaak dat het gewoon opvalt als er een keer een maand geen tropische bestemmingen op haar Facebookpagina te zien zijn. Dit is Sharons vakantie top 5. 

Wat is je favoriete land?
‘Dit vind ik erg moeilijk, want er zijn zoveel landen die ik erg mooi vind. Als ik iets moet kiezen denk ik dat ik toch voor Mexico ga, hier ben ik ook al meerdere keren geweest en wil er zeker nog weer eens naar toe.’

Wat is je favoriete stad?
‘Las Palmas de Gran Canaria; zelf heb ik hier twee jaar gewoond en het voelt altijd weer als thuiskomen. Je hebt er leuke terrasjes en je kunt er goed shoppen. Ook heeft het een lang strand met gezellige boulevard en een haven waar grote cruiseschepen aanleggen. Ook Lissabon, Madrid en Sevilla staan trouwens hoog in mijn favorieten lijstje.’

Heb je een favoriet zomerdrankje?
‘Een milkshake :-)’

Wat is je favoriete vakantieherinnering?
‘De rondreis door Brazilië in 2009. We zaten bovenop het dak van een jeep en reden zo door de jungle, erg indrukwekkend!’

En je favoriete accommodatie?
Phinda Mountain Lodge, Hluhluwe, Zuid Afrika; de meest bijzondere accommodatie waar ik heb mogen overnachten, de wilde dieren lopen hier rondom de lodges!’
mooie-lodge-zuid-afrika