Marleen deelt met mij een passie voor mooie accommodaties. Zij is eigenaar van de website bijzonderplekje.nl en heeft in haar leven al heel wat afgereisd. Ik wil natuurlijk erg graag haar vakantie top 5 weten. Komt ‘ie:
Wat is je favoriete land?
‘Je vraagt echt het onmogelijke aan mij, wereldreiziger en fan van bijzondere plekjes & ontdekkingen, om een favoriet land te noemen. Ik ben opgegroeid met Italië (mijn vader was schoenenontwerper) en hou van het eten, de cultuur, de mooie landschappen. Na mijn opleiding heb ik de hele wereld rondgereisd en lange tijd reizen ontwikkeld in Afrika. Zodra ik landde in Oost-Afrika was ik thuis. De geur, de natuur, de mensen… Als ik de liefde van mijn leven niet had ontmoet, was ik daar gebleven. Na onze reis naar Zweden ben ik groot fan van Zweden. Onmogelijk kiezen dus, wanneer je net als ik zoveel reist en mag zien.’
Wat is je favoriete stad
‘Ik ben geen stadsmens, ben liever buiten in de natuur, met uitzicht, rust en ruimte. Als ik echt moet kiezen, dan is het Kopenhagen. Een wereldstad met een dorps karakter. Klein, maar fijn en met leuke koffietentjes. Hip en huiselijk.’
Wat is je favoriete zomerdrankje
‘All time favorite witte wijn. Ik wil wel eens afwijken naar een glaasje limoncello of een flesje rosé, maar op lange termijn wint de witte wijn.’
En je favoriete hotel/ b&b?
‘Ik ken natuurlijk heel veel bijzondere plekjes om te overnachten. Ik kies nu dus niet voor een favoriet, maar voor de allermooiste plek waar ik ooit heb mogen slapen: Singita Lebombo Lodge in Zuid-Afrika. Als je de foto’s ziet, begrijp je direct waarom.’
Tot slot: je mooiste vakantieherinnering?
‘Teveel mooie herinneringen 🙂 Islandhoppen langs de Cycladen toen we nog jong waren, logeren in de meest luxe lodges in Zuid-Afrika en Mozambique voor mijn werk als productmanager Afrika, samen met mijn lief naar Jemen, met een huurauto  door Marokko, met de kinderen aan de waterkant bij Camping 3Akers… Mijn geheugen is 1 grote fijne vakantieherinnering.’