Manon Hanssen-Meyering ken je misschien nog van haar column in Flair, waarin ze over haar kinderwens schreef. Of je kent haar als beauty & health redacteur bij Grazia. Nu schrijft ze columns voor Jan en blogt ze op haar eigen site The Life Traveller. Manon woont tijdelijk in Kenia, met haar man Michel en zoontje Micah. Wat zijn haar vakantie favorieten?
Wat is je favoriete vakantieland?
‘Er zijn meerdere landen waar ik om uiteenlopende redenen graag naartoe reis. Zo ligt een deel van mijn roots in Indonesië, waardoor ik me met het land en aspecten van de cultuur verbonden voel.
Nu ik in Kenia woon, kan ik me voorstellen dat het op een dag mijn ultieme vakantieland wordt, al gaat het qua gevoel nog veel verder dan dat. Het is een deel van me geworden, ook omdat onze zoon hier is geboren.
Maar voor nu ga ik voor de VS. Mijn man, Michel, en ik hebben er heel wat road trips beleefd, diverse staten doorkruisd en er bijzondere hike tochten gemaakt in de natuur. Het indrukwekkende, afwisselende landschap, de natuurreservaten, de indianeninvloeden in bepaalde staten en het zonnige Californische klimaat spreken me erg aan. Het gevoel van vrijheid en avontuur, dat tijdens het rondreizen de boventoon voerde, reizen voor altijd met me mee.’

 

Wat is je favoriete stad?
‘In Nederland is dat Amsterdam, waar ik de afgelopen twintig jaar heb gewoond. Al is het natuurlijk geen metropool. Ik houd van de grachten, die nooit vervelen en ieder jaargetijde een adembenemend decor vormen. Ik voelde me er vaak op vakantie in eigen stad of zelfs eigen buurt.
Over de grens is New York natuurlijk echt een wereldstad. Bij ieder bezoek moet ik wennen aan de snelheid van het leven daar. Maar oh my, wat bruist het.
En San Francisco vind ik o-zo fijn. In de districten (down-town niet meegerekend), die allemaal hun eigen identiteit hebben, heerst een ‘love, peace and happiness’ sfeer. En de mensen zijn er heel vriendelijk. Het is ook een fijne stad om alleen te verblijven. In 2014 was ik er eens een paar dagen solo. Ik huurde een kamer in een woonhuis in de wijk Mission, een smeltkroes van culturen, en beleefde een onvergetelijke tijd.’
Wat is je favoriete zomerdrankje?
‘Kokoswater direct uit de noot met een rietje. Ik drink het hier in Kenia dagelijks. De kokosnoten worden geregeld uit de palmbomen van onze tuin gehaald om te voorkomen dat ze ineens naar beneden donderen. Verser kan niet!’
Wat is je favoriete vakantieherinnering?
Bali. Er hangt een heel mooie energie. Voordat het een massa-toeristische trekpleister werd, ben ik er een paar keer backpackend doorheen gereisd in combinatie met bezoeken aan andere eilanden. Jaren later gaf ik er mijn ja-woord op een afgelegen droomplekje aan een baai in het bijzijn van enkele dierbaren. Voor altijd in mijn hart.’
En je favoriete hotel?
‘Ik bezocht Ananda in the Himalayas tijdens een ayurvedische persreis door India. ’s Ochtends deed ik yoga en mediteerde ik omringd door kleurrijke vogels in mijn privé tuintje met uitzicht op de bergen. De serene energie, de service, het eten, de treatments; alles is er even fantastisch. Nu ik er over schrijf, wil ik weer terug. Om je een idee te geven..Oprah heeft er ook een eigen vakantiehuis.
Een hotel waar ik meerdere malen heb mogen overnachten voor mijn werk in de bladenwereld is het Majestic Barrière in Cannes. Dat was tijdens het jaarlijkse filmfestival. Misschien waren het de ‘good vibrations’ van het festival in combinatie met de prachtige kamers, vaak zo groot als een appartement, maar ik waande me er telkens een piepklein beetje een filmster.
Tijdens route 66 van Chicago naar Los Angeles weken Michel en ik een paar dagen van de route af en streken neer in een Indianenreservaat in New Mexico. In the middle of nowhere stond een allerliefst huisje waar de tijd stil leek te hebben gestaan. Op dat grondgebied ben ik ten huwelijk gevraagd. Sindsdien gaan we er eens in de zoveel tijd terug. Het is een geheim plekje ‘somewhere only we know’  en de eigenaresse wil het graag klein houden, daarom kan ik de naam niet zeggen.’manon hanssen