De nichtjes Elle en Pip hebben samen een hartstikke leuke blog over alles wat maar leuk is en hen blij maakt: Coeurblonde. Hierop verzamelen ze onder andere fijne shop- en eetadresjes in heel Europa. Ik sprak de beide dames en vroeg naar hun vakantiefavorieten, want die hadden ze vast genoeg!

Wat is je favoriete vakantieland?
Elle: ‘Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Ik ben op een aantal verschillende plekken geweest die me stuk voor stuk aanspreken en waar ik heel fijne herinneringen aan heb. Ook heb ik er een tijdje gewoond. Daarnaast ben je er zo, is het weer er in een groot deel van het jaar ontzettend aangenaam en ben ik gek op de Spaanse taal.’
Pip: ‘Ook voor mij Spanje, en dan met name Ibiza omdat op het eiland al het goede van het leven is te vinden. Relaxen op het strand, een sereen gevoel, verse gegrilde visjes op het strand & de hippie vibe. Ik ben er nu twee keer geweest en ik wil er zeker nog heel vaak naartoe gaan.’

En je favoriete stad?
Elle: ‘Mijn favoriete stad (tot nu toe want er zijn nog genoeg steden die ik maar al te graag wil bezoeken) is Barcelona. Naast een aantal stedentrips naar deze stad heb ik er ook een tijdje vlakbij gewoond. Het is een heel fijne stad. Het grote centrum en La Rambla skip ik eigenlijk altijd. Ik houd veel meer van El Borne en de Gotische wijk. Ik ken er inmiddels aardig mijn weg en wandel maar al te graag door alle leuke straatjes die vol zitten met fijne winkeltjes en restaurantjes. Ook het feit dat Barcelona aan zee ligt en dus een strand heeft is een echt pluspunt.’
Pip: ‘Mijn favoriete buitenlandse stad is ook Barcelona. Vanwege de zon, heerlijke tapas & de schattige creatieve shops in het leuke wijkje El Borne.’

Je mooiste vakantieherinnering?
Elle: ‘Een fijne herinnering is een boottochtje bij Ibiza op de eigen boot van vrienden van een vriendin van me. Waarbij we bij Formentera het anker uitgooiden om te zonnen op het dek en natuurlijk voor een frisse duik in de daar prachtig blauwe zee. Waar ik ook met een heel warm gevoel aan terugdenk zijn de zomervakanties uit mijn jeugd waarbij ik samen met mijn ouders, broertje en Pip en haar ouders naar Normandie op vakantie ging en waarbij we dagelijks naar de XL supermarkten gingen om inkopen te doen voor uitgebreide kooksessies.’
Pip: ‘Ik heb fijne herinneringen aan de vakanties naar Frankrijk.  In Normandie hebben we een aantal jaar achter elkaar met een deel van onze familie een groot huis gehuurd waar we gezellig samen kookten, thee dronken in schattige theehuisjes en brocante shopjes bezochten op zoek naar mooie woon-schatten en souvenirs.’

Wat is je lievelingszomerdrankje?
Pip: ‘Verse ijsthee is mijn lievelingsdrankje in de zomer.’
Elle: ‘Op het strand of terras drink ik het liefst een ice tea green. s’Avonds aan de bar tijdens een vakantie feestje bestel ik een wodka lime.’

 En welk hotel of b&b raad je aan?
Elle: ”Tijdens vakanties en citytrips kies ik meestal niet voor een hotel. Soms een B&B maar meestal een appartement of huisje. De laatste keer was er eentje die me is bijgebleven vanwege de grappige ruimtes die binnen het complex stuk voor stuk anders zijn en was Soul Suites in Antwerpen.’
Pip: ‘Ik heb een erg leuke herinnering aan een B&B in Florence. Een paar jaar geleden bezochten Elle en ik deze stad waarbij we  verbleven bij een stel dat bestond uit een Japanse vrouw en een Italiaanse man. Het was een erg leuke ervaring. Ze waren ontzettend aardig, gaven leuke tips, maakten ontbijtjes en we mochten zelfs een avond bij ze eten waarbij we van tevoren aan mochten geven wat we lekker vonden. Op basis daarvan werd er uitgebreid voor ons gekookt en hadden we erg leuke gesprekken over ieders leven terwijl we in hun tuin aten. Mooi toch!?’

Ook net als Pip en Elle dol op Ibiza en Barcelona? Dan vind je deze adresjes vast leuk!