Ik heb erg gelachen toen ik dit bijzondere ‘hotel’ in Vlaardingen zag: de vreemde vogel. Hier slaap je niet in een standaard huis, maar in een vogelhuis, vliegtuig, raket, caravan op palen of woonwagen. Serieus, het vogelhuis-hotel ziet er uit als een echt vogelhuis zoals in je tuin (inclusief stokje om op te zitten), maar dan zo groot dat je er met vier personen in kunt slapen. Er staat zelfs een bank in. Uiteraard is het huis veilig voor katten die op vogeltjes jagen, want het staat hoog. Wil je nog hoger slapen? Dan is er de caravan op palen, ook wel de struisvogel genoemd. Volgens mij is deze locatie de droom van ieder kind. Welk jongetje wil nou niet in een vliegtuig of raket slapen? En meisjes vinden vast de woonwagen en het vogelhuis helemaal te gek. Al had ik als kind die raket ook geweldig gevonden! Nu nog steeds maakt deze plek het kind in mij los. We hebben sinds kort een kleintje, dus deze plek staat echt op mijn lijst van plekken die ik nog eens wil bezoeken. Nu nog kiezen waarin we dan gaan slapen: de raket? Nee, ik ga toch voor het vogelhuis. Zo schattig! Fijn om te weten: naast elk huisje is een apart gebouw met sanitair en ontbijt wordt geserveerd in de nabij gelegen boerderij of (nog beter) op bed. Of moet ik zeggen: in je vogelnest?

Best thing: dat je hier weer helemaal kind wordt!

Prijs: rond de 175 euro per kamer voor een weekend

www.devreemdevogel.nl

BB-slapen-in-vliegtuig-2

BB-De-vreemde-vogel-3
BB-bijzondere-overnachting-4