In september verwacht ik mijn tweede kindje. En net als de eerste zal ook deze regelmatig mee op reis gaan. Eén item gaat dan sowieso mee in de handbagage: de draagzak! Vier redenen waarom…

1.Trappen

Trappen zijn al snel onvermijdelijk als je iets wilt doen op vakantie. Of je nu door een stadje gaat dwalen, of zo’n fijne lange trap richting strand moet nemen. Je klimt en klautert wat af. Zonder kinderen gaat dat nog wel, maar met een baby of peuter in een kinderwagen, is het geen pretje. Ik herinner me nog het moment dat we een kilometerslange trap besloten af te dalen, de buggy dragend. Vre-se-lijk vermoeiend! Vanaf toen namen we steevast onze draagdoek mee. Baby (en later dreumes) voor- of achterop de rug – vaak slapend – en niks geen gedoe. Hieronder het beruchte buggy-moment.

2.Wachten op de bagage

Ik heb ze zien staan, de ouders met kinderen bij de bagageband. Baby bij mama in de armen, peuter bij papa op de nek en ondertussen moeten ze ook nog de koffers verzamelen en hun handbagage in de gaten houden. Niet te doen! Waarom die kinderen niet gewoon in de buggy zitten? Simpel. Omdat buggy’s als speciale bagage worden ingecheckt en er ook zo uitkomen. Ze komen dus op een andere bagageband aan. En geloof mij, die band is niet altijd zo snel als je zou willen. Hoe fijn is het op zo’n moment om een draagzak bij je te hebben en je kindje daarin te dragen. Heb je tenminste je handen vrij.

3.Rustmoment

De meeste baby’s worden rustig van het gewieg in een draagzak. Is je kind onrustig op vakantie? Huilt het? Of erger: schreeuwt het de hele camping wakker? Dan helpt het vaak om de kleine in de draagzak te doen en even lekker te lopen. Of gewoon lekker zitten, zodat je kindje tegen papa of mama aanzit. Instant rust gegarandeerd. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk ; )

voordelen draagzak op vakantie

4.Opvouwbaar

Draagzakken en draagdoeken nemen weinig ruimte in. Je stopt ze zo in je handbagage. Ideaal dus. Ook om het gewicht hoef je het niet te laten.

Mijn nieuwe draagdoek

Ik heb zelf altijd gebruik gemaakt van een draagdoek, maar ik ben overgestapt op de draagzak van ByKay. Deze zogenoemde 4 Way Click Carrier is namelijk veel gemakkelijker om te doen dan zo’n draagdoek die je moet knopen (althans, dat vind ik). Laat ik het zo zeggen, dat de draagdoek en ik nogal vaak met elkaar in de knoop lagen ; ) Bij gebrek aan een tastbare baby heb ik mijn ByKay draagzak alvast uitgeprobeerd op de  knuffel van mijn zoontje. Dat ging super makkelijk. Een paar keer klikken en je kindje zit stevig tegen je aan. De 4 Way Click Carrier is een ergonomische draagzak en geschikt voor newborns tot kindjes van ongeveer drie jaar oud. Daar kunnen we dus heel wat vakanties mee op pad! Je zult hem vast nog vaak op de foto’s terugzien…

 

Dit artikel bevat gesponsorde producten.