Tel Aviv in Israël lijkt niet de meest voor de hand liggende stad om eens naartoe te gaan. Toch is het echt wel de moeite waard. Deze bruisende stad ligt aan zee, barst van de clubs, goede restaurants en leuke barretjes en kenmerkt zich door de bijzondere Bauhaus bouwstijl. Het is bovendien een perfecte uitvalsbasis om verder te reizen naar culturele hoofdstad Jeruzalem en snorkelwalhalla Eilat. Een vakantie naar Israël kwam nooit zo in me op, omdat de meeste reizen all-in of als rondreis werden aangeboden. En daar houd ik niet van. Losse tickets waren erg duur. Maar nu is daar El Al, met vluchten naar Tel Aviv die heel goed te betalen zijn. Zo wordt een tripje Israël ineens een stuk aantrekkelijker. Vooral nu ik een leuk hotel heb gespot: Cucu.

tel-aviv-boutique-hotel-cucu-3 tel-aviv-boutique-hotel-cucutel-aviv-boutique-hotel-cucu-7

Cucu is een boutique hotel middenin Tel Aviv. Wat het hotel belooft: bars, restaurants, winkels én het strand op loopafstand, super cool en vriendelijk personeel, veel snoep binnen handbereik en de mooiste inrichting die je in heel Tel Aviv kunt vinden. Of dat laatste waar is, weet ik natuurlijk niet, maar aan de foto’s te zien, zouden ze best eens gelijk kunnen hebben. Tenminste, als je van gekke kunstige poedels en muurschilderingen houdt. Ik wel in elk geval. En wat dat snoep betreft: wat dacht je van een kindersurprise ei in een eierdopje als snack? Yummie.

Cucu zit in een opvallend gebouw, versierd met kunststof ballonnen en een super gezellig café aan de voorzijde. Zie je die zoete broodjes op de foto? Die zien er echt zalig uit! De kamers in het hotel zijn onderverdeeld in 4 types, van basic tot heel luxe. Ik heb nu al een zwak voor de kamer met de hangstoel op het balkon, of die met het mega-bad!

12075004_49_ztel-aviv-boutique-hotel-cucu-4 tel-aviv-boutique-hotel-cucu-5codengine_1894_1657a22c564c37a7629c531e027c6286

Best thing: poedels en ballonnen in Tel Aviv

Prijs: varieert, maar rond de 130 euro per nacht

Hier kun je dit hotel boeken