Alegria betekent vreugde. En dat is precies wat een verblijf bij Alegria in het Franse plaatsje Aups mij opleverde. Ik was jarig en om dat te vieren boekte mijn vriend een overnacht in een luxe suite. Tot het moment dat we het terrein van Alegria opreden, wist ik niet waar we naartoe gingen. De verassing was dus enorm en erg geslaagd want ik keek mijn ogen hier uit. Het huis ligt middenin een olijfboomgaard en heeft een heerlijk groot zwembad. Overal zijn zitjes, hangmatten en fijne plekken om te loungen. Maar het mooiste: onze kamer had een geweldig bad op pootjes met uitzicht over de Franse heuvels. Terwijl ik badderde viel het zonlicht op mijn gezicht en waande ik me letterlijk als God in Frankrijk. Alegria word gerund door het Belgische koppel Dieter en Cindy en zij geven je een heel gastvrij gevoel. Toen we aankwamen wachtte Cindy ons op en kregen we een leuke rondleiding door het huis. ’s Ochtends ontbeten we samen met de andere gasten aan een lange tafel. Lekkere jammetjes, kaas, verse broodjes en elke dag een culinaire verassing. Het dorpje Aups is op loopafstand en wij aten er heerlijk bij een Marokkaans restaurant. De omgeving van Aups is ook geweldig met het Lac de st. Croix en de Gorges du Verdon dichtbij!

Prijs: vanaf 139 euro

www.alegria.tk