Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd niet zo veel inspiratie had op vakantiehuisjesgebied. Ik ben zelf niet heel veel weg geweest (druk, verhuizen, druk, ziek etc) en was nog niet bezig met nieuwe vakantieplannen, dus er kwamen niet heel veel nieuwe pareltjes bij op Your Future Postcard. Hoe fijn is het daarom dat ik weer een superplekje heb gevonden! Deze fantastische b&b in een oud schoolgebouw in het Noord-Italiaanse plaatsje Lusiana doet mijn reis- en interieurhart sneller kloppen. Zo gaaf! Tot 1960 was hier een school gevestigd, daarna is het gebouw vervallen geraakt, maar nu is het een B&B.


Prachtige B&B

Elke kamer is anders ingericht, maar ze hebben allemaal hetzelfde nostalgische sfeertje. En het thema school komt steeds terug. Eyecatcher is het enorme schoolbord in de ontbijtruimte. Maar ook de kapstok met vintage schooltassen is super cute. Ontbijtruimte betekent ook dat het ontbijt inbegrepen is. Dat is geen straf, want ze bereiden het met lokale, verse producten. En wist je dat deze regio bekend staat om de lekkere kazen en appels?

Dichtbij Venetië

Qua omgeving zit je hier trouwens hartstikke goed. De B&B ligt in een vallei vol met appel- en kersenbomen, die de mooiste bloesems opleveren in het voorjaar. Misschien wel net zo mooi als de bloesems op Ibiza… Lusiana ligt zo’n beetje tussen Bolzano (Zuid-Tirol) en Venetië in. Zo kun je tijdens een vakantie hier zowel de mooie meren en bergen van Zuid-Tirol bezoeken als romantisch Venetië. Ook een tripje naar zee is mogelijk. Ik zou het wel weten… O, en heb je dat bad op pootjes gezien? Wauw!


 

Best thing: back to school op z’n leukst
Prijs: vanaf 40 euro p.p. per nacht

www.locandalascuola.com